Wordt Oekraïne nieuwe Cuba crisis? Kernoorlog in 60 jaar tijd niet zo dichtbij geweest

wordt-oekraine-nieuwe-cuba-crisis?-kernoorlog-in-60-jaar-tijd-niet-zo-dichtbij-geweest

18-12-21 05:16:47,

Rusland bouwde binnen 36 uur deze radarinstallatie waarmee de Amerikaanse ‘over de horizon’ radar die vroegtijdig voor een kernaanval moet waarschuwen, kan worden verstoord.

—————————————————————————————————————————————–

Ontketenen de klimaat-vaccinatie globalisten een wereldoorlog omdat de Great Reset in gevaar is?

—————————————————————————————————————————————–

Dankzij de VS/NAVO dreigt de situatie rond Oekraïne nu daadwerkelijk op een nieuwe Cuba crisis uit te lopen. Amerika stuurt steeds meer vliegtuigen, tanks en troepen naar (zuid)oost Europa, en overweegt zelfs serieus om Oekraïne te gaan bewapenen. Het Kremlin heeft altijd aangegeven dat dit een absolute rode lijn is, en eiste onlangs veiligheidsgaranties. Die wilde de VS/NAVO niet geven. Rusland reageerde dat een militaire reactie daardoor onvermijdelijk is. Het land sloot de handelsroute door de Noordelijke IJszee, activeert nog dit jaar twee Yars ICBM regimenten, en heeft daarnaast radarsystemen opgericht die de Amerikaanse ‘over de horizon’ radar, bedoeld om vroegtijdig de lancering van kernraketten te detecteren, kunnen verstoren (2). Een kernoorlog lijkt in 60 jaar tijd niet zo dichtbij te zijn geweest, en dat is geheel en al de schuld van Washington en Brussel.

‘Om het simpel te zeggen: we zijn in gevaar, echt gevaar. Door onze eigen acties met Oekraïne,’ schrijft de Amerikaanse inlichtingenexpert en radio host Hal Turner op basis van zijn contacten bij de diverse overheidsdiensten en het leger. Zodra er Amerikaanse raketten en andere wapens in Oekraïne worden opgesteld, wordt het land officieus een NAVO staat. Dat is een existentiële bedreiging voor Rusland, want met in dit land opgestelde raketten kunnen Moskou en de belangrijkste militaire objecten binnen enkele minuten wordt vernietigd, waardoor er geen tijd meer is voor een vergeldingsaanval.

We schreven onlangs al dat dit een herhaling van de Cuba crisis uit 1962 dreigt te worden, maar dan precies omgekeerd. Toen dreigde president Kennedy het vuur te openen op Sovjet schepen die raketten naar Cuba brachten. Met deze projectielen hadden Washington en andere grote Amerikaanse steden binnen 5 tot maximaal 10 minuten kunnen worden verwoest. De VS was daarom bereid tot het starten van de Derde Wereldoorlog en het inzetten van kernwapens. Dat kon toen op het nippertje worden voorkomen.

Kennedy 1961.1962 = Putin 2021/2022

De Russische president Putin staat nu voor precies dezelfde keuze als president Kennedy een kleine 60 jaar geleden.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: