Anti-Chinese sentimenten houden aan in Zuid-Korea

anti-chinese-sentimenten-houden-aan-in-zuid-korea

19-12-21 06: 55: 00,

We hebben meer dan eens vermeld hoe anti-Chinese sentimenten worden gevoed in het Zuid-Korea van vandaag, en hoewel volgens conservatieve kringen de regering van Moon Jae-in een pro-Beijingkoers volgt, komt het aanzetten tot haat jegens China niet alleen van onderuit, maar ook van bovenaf.

Volgens een gezamenlijk onderzoek dat in juni 2021 werd uitgevoerd door het dagblad Kukmin Ilbo en Global Research, plaatst 51,7% van de respondenten tussen de leeftijd van 18 en 39 China bovenaan hun lijst van landen die zij negatief beoordelen. Dit cijfer is aanzienlijk hoger dan Japan (31.2%) en Noord-Korea (12.6%).

De gunstige houding tegenover China bedroeg slechts 10.7%, het laagste cijfer sinds 2013.

De confrontatie met China speelt zich af op verschillende fronten, die hierna worden onderzocht.

Bestrijding van de Chinese dominantie in onroerend goed

In de eerste helft van 2020,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: