Eco-fondsen – noodzakelijke klimaatbescherming of daad van collectief zelfbedrog?

eco-fondsen-–-noodzakelijke-klimaatbescherming-of-daad-van-collectief-zelfbedrog?

19-12-21 10: 00: 00,

De duurzame financiering business is booming. De activa onder beheer van fondsen met een Europees ecolabel overschreden in oktober voor het eerst de grens van één biljoen euro. Ongeveer een vijfde van het totale Duitse fondsvermogen is nu toe te schrijven aan duurzame producten. Maar de dappere nieuwe groene financiële wereld begint schrammen te vertonen. Beschuldigingen van greenwashing komen van de financiële sector zelf en nu ook van de onafhankelijke burgerbeweging Finanzwende. Door Thomas Trares

Deze laatste heeft samen met het analysebedrijf Morningstar meer dan 300 groene fondsen onder de loep genomen die in Duitsland worden aangeboden. Het resultaat: de verdeling van het belegde geld tussen duurzame en conventionele fondsen verschilt nauwelijks. Vaak worden noch bijzonder problematische ondernemingen, noch schadelijke sectoren uitgesloten. Er is evenmin een concentratie op duidelijk veelbelovende investeringen te bespeuren. De conclusie van de studie: Duurzame investeringen dragen in veel gevallen niet bij tot een duurzamere economie. Zonder duidelijke eisen van de wetgever blijft duurzaamheid vaak niet meer dan een reclamebelofte.

Het resultaat komt grotendeels overeen met de getuigenissen van twee insiders uit de sector,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: