Pfizer is van plan een derde dosis van zijn COVID-vaccin te testen op zuigelingen en jonge kinderen

pfizer-is-van-plan-een-derde-dosis-van-zijn-covid-vaccin-te-testen-op-zuigelingen-en-jonge-kinderen

19-12-21 11:04:00,

Pfizer-BioNTech heeft vrijdag aangekondigd dat zij de lopende klinische tests van hun COVID-19 vaccin bij kinderen zullen uitbreiden met een derde dosis voor deelnemers van nog maar 6 maanden oud, bericht Boisestatepublicradio.org.

Het testen van een derde dosis zal een vertraging veroorzaken in het indienen van gegevens bij regelgevende instanties om het gebruik in de VS goed te keuren. In de herfst zei de CEO van Pfizer dat het bedrijf verwachtte tegen het einde van 2021 gegevens te hebben voor deze leeftijdsgroep. Nu zegt het bedrijf dat ze verwachten resultaten in te dienen in de “eerste helft van 2022” als de proeven succesvol zijn.

De bedrijven zeiden dat twee doses geen robuuste immuunrespons veroorzaakten bij kinderen van 2 tot 5 jaar oud.

De bedrijven, die het eerste vaccin tegen coronavirusinfectie produceerden dat in de VS mocht worden gebruikt, zeiden dat ze de beslissing hadden genomen “na een routinebeoordeling door het externe onafhankelijke Data Monitoring Committee,” dat als waakhond optreedt voor de klinische proeven.

“De studie zal nu de evaluatie van een derde dosis van 3 [microgram] omvatten, ten minste twee maanden na de tweede dosis van de reeks met twee doses om een hoog niveau van bescherming te bieden in deze jonge leeftijdsgroep,” zeiden de bedrijven in een verklaring.

“Er werden geen veiligheidsproblemen vastgesteld en de dosis van 3 [microgram] toonde een gunstig veiligheidsprofiel aan bij kinderen van 6 maanden tot jonger dan 5 jaar,” zeiden ze.

Tot nu toe heeft de Food and Drug Administration het Pfizer-BioNTech-vaccin alleen toegelaten voor noodgebruik bij kinderen van 5 jaar en ouder.

Onderzoek heeft uitgewezen dat het Pfizer-BioNTech vaccin minder effectief is tegen de zich snel verspreidende omicron-variant dan voor eerdere stammen van het virus. Er is echter aangetoond dat een boosterdosis een aanzienlijke bescherming biedt. Eerder deze week kondigde Moderna soortgelijke resultaten aan voor zijn vaccin.

Vorige maand gaf de FDA toestemming voor een derde boosterdosis van beide vaccins voor alle volwassenen in de VS.

“De gegevens illustreren de impact van een booster en dat ons vaccin het beste werkt als een primair regime van drie doses,” zei Pfizer’s chief scientific officer, Mikael Dolsten, tijdens een conferentiegesprek, volgens Reuters.

Pfizer zei ook dat het bezig was met de ontwikkeling van een vaccin dat is toegesneden op de bestrijding van de omicron-variant van het virus – dat zich in de afgelopen weken snel over de hele wereld heeft verspreid.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: