Vaccinaties massaal minder effectief bij Omikron

vaccinaties-massaal-minder-effectief-bij-omikron

19-12-21 05: 00: 00,

Gepubliceerd op 19. December 2021 door LK.

Onderzoekers van de Universiteit van Oxford bepaalden de titers (de concentraties) van neutraliserende antilichamen tegen deze nieuwe SARS-CoV-2 variant 28 dagen na de tweede vaccinatie met de vaccins van AstraZeneca of Biontech-Pfizer.

De resultaten waren ontnuchterend. Sommige proefpersonen vertoonden helemaal geen neutraliserende antilichamen, en de rest vertoonde een aanzienlijke daling van neutraliserende antilichamen tegen de Omikron-variant.

Toename van doorbraakinfecties

Dit zal hoogstwaarschijnlijk leiden tot een toename van doorbraakinfecties bij dubbel gevaccineerde personen, zelfs meer dan er week na week zijn gediagnosticeerd met de Delta-variant. En binnenkort zullen we dus waarschijnlijk te maken krijgen met nieuwe massale golven van infecties,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: