Amerika’s buitenlandse politiek dilemma, door Paul Craig Roberts

amerika’s-buitenlandse-politiek-dilemma,-door-paul-craig-roberts

20-12-21 05: 00: 00,

Het Amerikaanse buitenlands beleid, verpakt in overmoedig Amerikaans exceptionalisme, is niet in staat een gevaarlijke situatie te onderkennen.

En een gevaarlijke situatie is wat we hebben.

De Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Sergej Ryabkov heeft namens het Kremlin duidelijk gemaakt dat Rusland geen verdere beweging van de NAVO in de richting van Ruslands grenzen zal tolereren. Rusland heeft elke mogelijkheid uitgesloten dat de voormalige Russische provincies Oekraïne en GeorgiÔ lid worden van de NAVO. Als deze rode lijn wordt genegeerd, zullen de gevolgen volgens Ryabkov rampzalig zijn.â Rusland zal militair reageren en het Westen, zo zei hij, zal merken dat het zijn eigen veiligheid heeft ondermijnd, niet die van Rusland.

Met andere woorden, volgens het Kremlin is de opname van Oekraïne en/of GeorgiÔ in de NAVO een onaanvaardbare bedreiging voor de Russische nationale veiligheid. Punt uit. Er valt niet over te onderhandelen.

In een rationele wereld zou een dergelijke ondubbelzinnige verklaring van een militaire macht bij uitstek met hypersonische kernraketten serieus worden genomen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: