Amerika’s buitenlandse politiek dilemma. Een gevaarlijke situatie. Het risico van de Derde Wereldoorlog is reëel

amerika’s-buitenlandse-politiek-dilemma-een-gevaarlijke-situatie.-het-risico-van-de-derde-wereldoorlog-is-reeel

20-12-21 03: 37: 00,

Het Amerikaanse buitenlands beleid, verpakt in overmoed binnen het Amerikaans exceptionalisme, is niet in staat een gevaarlijke situatie te onderkennen.

En een gevaarlijke situatie is wat we hebben.

De Russische onderminister van Buitenlandse Zaken, Sergej Ryabkov, heeft namens het Kremlin duidelijk gemaakt dat Rusland geen verdere beweging van de NAVO naar de grenzen van Rusland zal tolereren.

Rusland heeft elke mogelijkheid uitgesloten dat de voormalige Russische provincies Oekraïne en Georgië lid worden van de NAVO. Als deze rode lijn wordt genegeerd, zullen de gevolgen, aldus Ryabkov, “ernstig zijn.” Rusland zal militair reageren, en het Westen, zei hij, zal merken dat het zijn eigen veiligheid heeft ondermijnd, niet die van Rusland.

Met andere woorden, zoals het Kremlin het ziet, is de opname van Oekraïne en/of Georgië in de NAVO een onaanvaardbare bedreiging voor de Russische nationale veiligheid. Punt uit. Daar valt niet over te onderhandelen.

In een rationele wereld zou zo’n ondubbelzinnige verklaring van een militaire macht bij uitstek met hypersonische kernraketten serieus worden genomen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: