Belt and Road: hoe Laos een voorbeeld is van de voorwaarden voor wereldwijd succes

belt-and-road:-hoe-laos-een-voorbeeld-is-van-de-voorwaarden-voor-wereldwijd-succes

20-12-21 07: 50: 00,

Meer dan acht jaar geleden, in september 2013, kondigde de Chinese leider Xi Jinping de lancering aan van China’s wereldwijde transportinitiatief, One Belt One Road (OBOR). Het project houdt in dat alle belangrijke mondiale transportroutes worden samengevoegd tot één systeem en dat alle economische en politieke belemmeringen voor het vrije verkeer van goederen via dit systeem worden weggenomen. In ruil voor hun instemming om zich bij OBOR aan te sluiten, begonnen de staten waarlangs de routes lopen die voor de Chinezen van belang zijn, royale investeringen en leningen van China te ontvangen.

China’s critici suggereerden onmiddellijk dat Peking het OBOR-project nodig heeft om staten te onderwerpen en soft power te gebruiken om zijn economische invloed wereldwijd te verspreiden. En dat deze economische invloed, zodra deze voldoende aan kracht heeft gewonnen, snel zal veranderen in een politieke invloed. Wanneer zij enorme Chinese leningen ontvangen, zullen arme landen die hun schulden niet kunnen terugbetalen, gedwongen worden hun steun aan China terug te betalen in alle internationale kwesties die hen aangaan.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: