Dit protest is niet rechts-radicaal: het is belangrijk

dit-protest-is-niet-rechts-radicaal:-het-is-belangrijk

20-12-21 08: 13: 00,

Tegen het Coronabeleid zijn in het weekeinde in heel Duitsland opnieuw duizenden burgers de straat opgegaan. Politici en de media beschrijven hen als een kleine extremistische minderheid, en het fundamentele recht om te demonstreren wordt deels op grote schaal ingeperkt. Toch zijn de demonstranten voor het overgrote deel democraten die opkomen tegen een verontrustende ontwikkeling in de samenleving – ondanks sterke tegenwind. Een commentaar van Tobias Riegel.

In de afgelopen dagen zijn er weer talrijke grotere en kleinere demonstraties tegen het Coronabeleid geweest – dit is zeer welkom. Tegelijkertijd moeten de pogingen van de media en politici om deze beweging in het algemeen te beschuldigen van extremisme en geweld, worden verworpen. Als deze burgers in Wit-Rusland op straat zouden staan, zouden ze de hemel in geprezen worden. Een (relevante!) “rechts-extremistische infiltratie” is niet waar te nemen.

Al op 15. In december gingen talrijke burgers in München de straat op, impressies zijn bijvoorbeeld te vinden op hier. In Hamburg gingen zaterdag meer dan 10.000 mensen de straat op.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: