Gevaarlijk kruispunt: NAVO-commandant stelt voor om troepen in te zetten in Roemenië en Bulgarije

gevaarlijk-kruispunt:-navo-commandant-stelt-voor-om-troepen-in-te-zetten-in-roemenie-en-bulgarije

20-12-21 04: 02: 00,

Opnieuw staat de NAVO op het punt de spanningen in Oost-Europa onnodig te doen escaleren met als enig doel de confrontatie met Rusland aan te gaan. Volgens recente verklaringen van enkele van haar topofficieren is de Westerse militaire alliantie van plan troepen in te zetten in Roemenië en Bulgarije als een manier om de huidige “veiligheidsregeling” voor Oekraïne te versterken. In de praktijk leidt een dergelijke houding alleen maar tot nog meer polarisatie en verdeeldheid tussen de staten in die regio, waardoor elk streven naar internationale vrede en stabiliteit wordt ondermijnd.

Volgens een recent bericht in Der Spiegel heeft de hoogste geallieerde bevelhebber van de NAVO in Europa, generaal Tod Wolters, gesuggereerd dat de Westerse alliantie militaire troepen naar Bulgarije en Roemenië zou moeten sturen. De reden voor een dergelijke manoeuvre zou de vermeende noodzaak zijn om de groeiende Russische militaire aanwezigheid aan de westelijke grens het hoofd te bieden. Tod Walters pleit ervoor om Roemenië en Bulgarije op te nemen in het huidige defensieschema van de NAVO voor Oekraïne,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: