Jemen en Afghanistan kampen met hongersnood zonder precedent – massale hongerdood

jemen-en-afghanistan-kampen-met-hongersnood-zonder-precedent-–-massale-hongerdood

20-12-21 06: 10: 00,

Toen Nicholas Papachrysostomou, hoofd van de missie van Artsen zonder Grenzen in Jemen, in december jongstleden de noodklok luidde, maakte hij duidelijk dat naast de vele slachtoffers die de oorlog de afgelopen zeven jaar heeft geëist, de hongersnood nog veel zwaarder weegt op het door oorlog verscheurde land, een lot dat Afghanistan helaas deelt.

Een bijna zeven jaar durend conflict heeft de economie van het land zwaar getroffen en de toch al kwetsbare gezondheidszorg verzwakt … De situatie verslechtert met de dag.

Als de wereld aan deze opmerkingen gewend is geraakt – er zijn zoveel alarmkreten geuit dat de wereld geleerd heeft de andere kant op te kijken om ze te verwerpen – zou het dwaas zijn de benarde toestand van miljoenen Afghanen en Jemenieten te negeren omdat we de gevolgen van de hongersnood voor de geopolitiek niet kunnen bevatten, laat staan voor de bredere stabiliteit van de regio.

Desperation has a way to generate political vacuums we cannot possibly foretell,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: