Patrick Moore’s uitstekende nieuwe boek: ‘Nep onzichtbare catastrofes en dreigende ondergang’

patrick-moore’s-uitstekende-nieuwe-boek:-‘nep-onzichtbare-catastrofes-en-dreigende-ondergang’

20-12-21 07:00:00,

Patrick Moore.

Auteur: Dr. Jay Lehr.

Vertaling: Martien de Wit.

Er zijn in de afgelopen tien jaar tientallen goede boeken geschreven die de werkelijke verhalen vertellen als tegenwicht tegenover de onophoudelijke leugens van paniekzaaiers die dreigende milieurampen wijten aan de uitstoot van kooldioxide.

Geen enkel boek was beter dan de nieuwste bijdrage van Patrick Moore en zeker was geen enkel boek zo actueel als deze zojuist gepubliceerde bijdrage aan de echte wetenschap.

We weten inmiddels allemaal dat Patrick medeoprichter was van Greenpeace. Dat was vanwege een poging om ondergrondse proeven met waterstofbommen te stoppen en later om walvissen en zadelrobben te redden. Hij was nog aan het studeren voor zijn graad in ecologie aan de Universiteit van British Columbia (UBC). Vijftien jaar later, toen Greenpeace een business werd in de oorlog om het publiek angst aan te jagen met de ene milieuleugen na de andere, nam hij ontslag en werd hij hun publieke vijand nummer één. Het keerpunt was dat de organisatie een campagne startte om chloor te verbieden, het belangrijkste van alle 94 natuurlijke elementen voor zowel de volksgezondheid als de geneeskunde.

In veel opzichten kan zijn nieuwste boek worden gezien als elf beknopte boeken waarin belangrijke feiten en onderzoeken over de voornaamste milieukwesties van onze tijd worden onderwezen. Ze omvatten, naast het beste argument tegen de door de mens veroorzaakte klimaatverandering, stervende bomen in Afrika, het Great Barrier Reef, ijsberen, het uitsterven van soorten, de vuilnisdraaikolk in de Stille Oceaan, genetisch gemodificeerd voedsel, nucleaire straling, bosbranden, verzuring van de oceanen en de nepdocumentaires over walrussen die van kliffen in Rusland doodvallen.

Wat dit uitstekende boek onderscheidt van de meeste andere boeken is dat, hoewel Moore een academicus is met een Ph.D. in ecologie aan de UBC (University of British Columbia) – wat hij beschrijft als de studie van hoe alle componenten van onze wereld met elkaar in verband staan en op elkaar inwerken – hij een nogal uniek vermogen heeft om bij elk onderwerp het kaf van het koren te scheiden en dan voor de lezer een basaal begrip te presenteren over welke kwestie dan ook. Hoewel ik veel over al zijn onderwerpen heb gelezen, was ik verbaasd hoeveel ik heb geleerd,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: