Peking en Moskou versterken hun samenwerking als reactie op de door het Westen aangewakkerde haat tegen Rusland en China

peking-en-moskou-versterken-hun-samenwerking-als-reactie-op-de-door-het-westen-aangewakkerde-haat-tegen-rusland-en-china

20-12-21 07: 00: 00,

De wens van de Verenigde Staten en de Europese Unie om de druk met sancties en vijandige retoriek op Rusland en China op te voeren, heeft geleid tot een zo hecht mogelijk partnerschap tussen Moskou en Peking, die reeds verenigd zijn door jarenlange uitgebreide banden op diverse gebieden. De bilaterale handel bedroeg van januari tot november meer dan $132 miljard, een toename met 24 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De vooruitzichten voor bilaterale economische samenwerking zijn eveneens bemoedigend. Velen in het Westen zien de huidige betrekkingen tussen Beijing en Moskou dan ook als het vormen van een alliantie, en Washington is niet tevreden met een dergelijke regeling.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de 15 videogesprekken van december tussen de Russische president Vladimir Poetin en de Chinese president Xi Jinping wereldwijde aandacht kregen. Het gesprek tussen de staatshoofden van de bevriende landen duurde ongeveer anderhalf uur. Zoals Xi Jinping opmerkte, was dit de 37 derde ontmoeting tussen de twee leiders sinds 2013.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: