VS lijkt open te staan voor onderhandelingen over Russisch voorstel om spanningen over Oekraïne te verminderen

vs-lijkt-open-te-staan-voor-onderhandelingen-over-russisch-voorstel-om-spanningen-over-oekraine-te-verminderen

20-12-21 03: 43: 00,

Moskou heeft een uit acht punten bestaand ontwerpverdrag inzake veiligheidsgaranties geschetst dat tot minder spanningen in Europa zou leiden en de crisis rond Oekraïne zou bezweren als het Westen het zou goedkeuren. De eisen omvatten het beëindigen van de weg van Oekraïne naar het NAVO-lidmaatschap, het beperken van de inzet van troepen en wapens dicht bij de grenzen van Rusland, en een terugkeer naar de status quo van vóór , d.w.z. vóór de uitbreiding van de NAVO naar het oosten.

De Russische vice-minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Ryabkov, zei vrijdag dat, hoewel er geen deadline is voor het beginnen van besprekingen om de spanningen te verminderen, Moskou de onderhandelingen wil beginnen “zonder vertragingen en zonder tijdrekken” en benadrukte dat “we op elke plaats en op elk moment kunnen beginnen, zelfs morgen.” Hij benadrukte ook dat “het er niet om gaat dat wij een soort ultimatum stellen, dat is er niet. Het gaat erom dat de ernst van onze waarschuwing niet mag worden onderschat.”

In feite waarschuwde hij dat het negeren van Moskou’s verzoek om besprekingen zou kunnen leiden tot een “militaire reactie” vergelijkbaar met de 1962 Cubaanse raketcrisis.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: