De minachting van links voor lichamelijke autonomie tijdens de pandemie is een geschenk aan rechts, door Jonathan Cook

de-minachting-van-links-voor-lichamelijke-autonomie-tijdens-de-pandemie-is-een-geschenk-aan-rechts,-door-jonathan-cook

21-12-21 05: 00: 00,

Wanneer zijn delen van links zo minachtend geworden over het principe van âlichaamsautonomieâ? Antwoord: Ongeveer op het moment dat ze vaccins begonnen te fetisjeren als de enige uitweg uit de huidige pandemie.

Nog maar twee jaar geleden zagen de meeste mensen âlichaamsautonomieâ als een fundamenteel, onbetwistbaar mensenrecht. Nu wordt het behandeld als een soort perverse libertarische luxe, als een bewijs dat de âdeplorablesâ te veel naar Tucker Carlson hebben gekeken of dat ze de ergste uitwassen van het neoliberalismeâs nadruk op de rechten van het individu boven het sociale goed zijn gaan idealiseren.

Dit is gevaarlijke onzin, zoals duidelijk zou moeten zijn als we een stap terug doen en ons voorstellen hoe onze wereld eruit zou hebben gezien als het principe van âlichaamsautonomieâ niet door eeuwenlange strijd tot stand was gekomen, net zoals het stemrecht en het recht op gezondheidszorg.

Want zonder het principe van lichaamsautonomie,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: