“En de grote lanen openden zich…” – Gabriel Boric’s verkiezing tot nieuwe president van Chili

“en-de-grote-lanen-openden-zich…”-–-gabriel-boric’s-verkiezing-tot-nieuwe-president-van-chili

21-12-21 11: 28: 00,

De stembureaus gingen stipt om 8 uur open, maar slechts weinige daarvan waren in de buurt van de kiezers in de voorsteden en buitenwijken van Santiago, een metropool van 7 miljoen mensen, die wekenlang waren gemobiliseerd via radio, televisie, sociale netwerken en lokale bijeenkomsten van de twee presidentskandidaten. Honderdduizenden burgers die bereid waren te gaan stemmen, stroomden naar de bijna perfect functionerende metro, waarvan de laatste stations echter alleen met aanvoerbussen bereikbaar zijn. In de chique wijken van Santiago Oriente reden bijna lege bussen met verveelde chauffeurs op en neer langs de avenidas. Maar zie, in het arme zuiden van de hoofdstad was er geen teken van bussen bij de bushaltes. De wachttijden liepen op tot anderhalf uur, mensen zweetten hun ongeduld uit onder meer dan 30 graden in de schaduw. Een verslag ter plaatse door Frederico Füllgraf.

Geplande verkiezingsinmenging of slechte planning?

Tegen het begin van de middag groeide het tekort uit tot protesten. Izkia Siches, woordvoerder van presidentskandidaat Gabriel Boric,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: