Fact check: Hoe effectief zijn vaccinaties?

fact-check:-hoe-effectief-zijn-vaccinaties?

21-12-21 12: 00: 00,

Week na week neemt de effectiviteit van het vaccin af. De vaccinaties leveren niet op wat beloofd was. Of gevaccineerden werkelijk beter beschermd zijn tegen infecties en ernstige ziekten dan niet-gevaccineerden is nog steeds niet bewezen – omdat het Robert Koch Institute nog steeds onvoldoende gegevens verzamelt en publiceert. Is het nu verplicht om te vaccineren zonder duidelijk bewijs van het nut van de stoffen?

KARSTEN MONTAG, 21. December 2021, 1 Commentaar, PDF

De gerandomiseerde gecontroleerde proeven in het kader van de voorwaardelijke goedkeuring van de nieuwe vaccins – die vanuit medisch oogpunt overeenkomen met gentherapieën – hebben aan het eind van 2020 een relatieve risicovermindering ten aanzien van besmetting met het virus van maximaal 95 procent aangetoond. Wat de term “relatieve risicoreductie” inhoudt, is reeds in meer detail uitgelegd in een multipolair artikel van juni dit jaar.

In Duitsland wordt de effectiviteit van vaccinaties tegen infectie, ziekenhuisopname, intensieve medische behandeling en overlijden regelmatig berekend als onderdeel van de wekelijkse rapporten van het Robert Koch Instituut (RKI).

” Lees verder

%d bloggers liken dit: