Franse soldaten ontvluchten Afrika net als de Amerikaanse troepen die Afghanistan ontvluchtten

franse-soldaten-ontvluchten-afrika-net-als-de-amerikaanse-troepen-die-afghanistan-ontvluchtten

21-12-21 08: 25: 00,

Zoals de evolutie van de gewapende expansie van de Verenigde Staten en hun bondgenoten voor onze ogen getuigt, hebben de pogingen van de “dappere NAVO-troepen” om met hun wapens voet aan de grond te krijgen in vreemde landen een gelijkaardig ongelukkig einde. Uiteindelijk moet ieder van hen afscheid nemen van zijn hoop op neokoloniale verovering van vreemde landen, terwijl hij wordt uitgejouwd door de plaatselijke bevolking.

Zo moesten, vergelijkbaar met het gedwongen vertrek van de Amerikaanse troepen na twintig jaar vruchteloze gewapende interventie in Afghanistan, de Franse troepen beginnen met de evacuatie uit Mali na acht jaar aanwezigheid in dat land in het kader van Operatie Barkhane, een antiterroristische inspanning. Volgens het Franse ministerie van Defensie heeft Frankrijk op december troepen teruggetrokken uit het door Frankrijk gecontroleerde noordelijke deel van Mali 14 en de stad Timboektoe overgedragen aan het Malinese leger. In tegenstelling tot de paniekvlucht van Amerikaanse troepen uit Afghanistan in augustus,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: