VS en Israël verzetten zich tegen toenadering VAE en Iran

vs-en-israel-verzetten-zich-tegen-toenadering-vae-en-iran

21-12-21 06: 56: 00,

Het streven van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) om een essentiële onafhankelijke geopolitieke speler in het Midden-Oosten te worden wordt in Washington en Tel Aviv met grote argwaan en jaloezie bezien, omdat zij Abu Dhabi “openlijk niet uit hun gelederen willen bevrijden.”

Bijzonder verontrustend voor de VS en Israël was de aankondiging op november 30 van Anwar Gargash, diplomatiek adviseur van de president van de VAE, dat zijn land van plan is een speciale politieke delegatie naar Iran te sturen om de betrekkingen tussen Teheran en Abu Dhabi te verbeteren. Gargash benadrukte dat de autoriteiten van de VAE verheugd zijn over de wens van de Iraniërs om de betrekkingen met de Golflanden te herstellen. Dit is de tweede keer dat de diplomatieke adviseur van de president van de VAE spreekt over bilaterale banden met Iran en over het verlichten van de spanningen met de Islamitische Republiek.

Begin december zei de nationale veiligheidsadviseur van de Verenigde Arabische Emiraten, Sheikh Tahnoon bin Zayed, dat het versterken van de betrekkingen met Iran een van de prioriteiten is voor de VAE,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: