Zal de islamitische wereld Afghanistan redden?, door Pepe Escobar

zal-de-islamitische-wereld-afghanistan-redden?,-door-pepe-escobar

21-12-21 05: 10: 00,

Afghanistan stond centraal tijdens de 17de buitengewone zitting van de Raad van ministers van Buitenlandse Zaken die 57 landen van de Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC) vertegenwoordigden.

Het was aan de Pakistaanse premier Imran Khan om de toespraak te houden tijdens de zitting, die op 19 december werd gehouden in het Parlementsgebouw in Islamabad.

En hij nam de gelegenheid te baat: Als de wereld niet optreedt, zal dit de grootste door de mens veroorzaakte crisis zijn die zich voor ons ontvouwt.â

Imran Khan richtte zich niet alleen tot vertegenwoordigers van de landen van de islam, maar ook tot VN-functionarissen, de spreekwoordelijke âglobal financial institutions,â tientallen NGO’s, een aantal bureaucraten uit de VS, de EU en Japan en, van cruciaal belang, tot de minister van Buitenlandse Zaken van de Taliban, Amir Khan Muttaqi.

Geen enkel land of organisatie heeft de Taliban nog formeel erkend als de nieuwe, wettige Afghaanse regering. En een aantal zijn meer geïnteresseerd in een kabuki-vertoning.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: