Covid-gegevens uit Denemarken – Enorme stijging deze herfst van het aantal gevallen en ziekenhuisopnamen heeft niets te maken met Omicron en alles met het falen van de vaccins

covid-gegevens-uit-denemarken-–-enorme-stijging-deze-herfst-van-het-aantal-gevallen-en-ziekenhuisopnamen-heeft-niets-te-maken-met-omicron-en-alles-met-het-falen-van-de-vaccins

22-12-21 02:29:00,

De Denen publiceren nu dagelijks zeer gedetailleerde gegevens over Covid-gevallen en ziekenhuisopnames – niet alleen over Omicron, maar over alle Covid-varianten. En, in nieuws dat precies niemand zal verrassen die de laatste twee jaar heeft geleefd, schetsen zij een heel ander beeld dan wat de media beweren, bericht Alex Berenson.

Omicron – dat nog steeds aanzienlijk minder gevaarlijk lijkt, maar wel overdraagbaarder dan eerdere varianten van Covid – is gebruikt als dekmantel voor het falen van vaccins.

De meeste nieuwe Covid-gevallen in Denemarken doen zich voor bij mensen die zijn gevaccineerd of een booster hebben gekregen – en dat geldt zowel voor Omicron als voor eerdere varianten. Meer dan 76 procent van de niet-Omicron Covid-infecties in Denemarken komt voor bij gevaccineerde mensen, evenals ongeveer 90 procent van de Omicron-infecties.

Verder hebben slechts 25 van de 561 mensen die momenteel in Denemarken in het ziekenhuis zijn opgenomen voor Covid, de Omicron-variant. De Denen geven geen exact aantal van patiënten op de intensive care met Omicron, maar zeggen alleen dat het er minder dan vijf zijn.

Het meest verbazingwekkende feit over Omicron en Denemarken is misschien wel dat de stijging ervan eigenlijk samenvalt met een duidelijke vertraging in de groei van het aantal Deense ziekenhuisopnamen en intensive care-patiënten. Deze zijn ruwweg vervijfvoudigd tussen half oktober en eind november, toen de Denen de gelukkige vaccinatievallei verlieten. Sindsdien is er nauwelijks beweging in gekomen, met een stijging van ongeveer 20%.

Deense Covid-ziekenhuisopnames in de afgelopen drie maanden: de stijging dateert van voor Omicron.

Uit de Deense gegevens blijkt ook dat mensen met Omicron zowel minder vaak in het ziekenhuis worden opgenomen dan mensen met andere varianten als ook veel sneller uit het ziekenhuis worden ontslagen – in overeenstemming met wat de Zuid-Afrikaanse gezondheidsautoriteiten hebben gemeld.

Op vrijdag bijvoorbeeld meldden de Denen dat het totale aantal ziekenhuispatiënten met Omicron sinds het begin van de epidemie 77 bedroeg, een stijging met 20 patiënten ten opzichte van donderdag.

Maar het aantal Omicron-patiënten dat momenteel in het ziekenhuis ligt, is tussen donderdag en vrijdag slechts met acht gestegen, van 17 naar 25. Van de 17 Omicron-patiënten van donderdag lijken er dus 12 vannacht te zijn ontslagen.

In vergelijking met het verslag van maandag is de trend nog duidelijker.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: