De VS krijgt voet aan de grond in Oezbekistan

de-vs-krijgt-voet-aan-de-grond-in-oezbekistan

22-12-21 07: 05: 00,

Om een duurzame basis te leggen voor verdere expansie in Centraal-Azië heeft Washington onlangs bijzondere nadruk gelegd op de ontwikkeling van betrekkingen en samenwerking met Oezbekistan.

Een van die werkterreinen in dit land is de actieve openstelling van “American Corners” in Oezbekistan. Dit is een door de Amerikaanse regering gesteund wereldwijd netwerk van meer dan 600 vrij toegankelijke onderwijscentra, die reeds in meer dan 140 landen zijn geïmplanteerd, en die schijnbaar zijn gewijd aan “het verspreiden van de Amerikaanse cultuur en Amerikaanse waarden naar alle landen van de wereld” In moderne bibliotheken gecreëerd, zijn zij echter een van de belangrijkste elementen van de Amerikaanse soft power. De Amerikaanse ambassade opende in maart een “American Corner” in Qarshi 2021; de Amerikaanse ambassade is van plan om nog ten minste zes van dergelijke faciliteiten te openen in heel Oezbekistan. Zij heeft al meer dan $860,000 uitgetrokken.

Een ander gebied van de Amerikaanse expansie in Oezbekistan is het streven van USAID om de farmaceutische industrie van het land in handen te krijgen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: