Gebroken financiering: In het tweede jaar van de pandemie werden verschillende klinieken gesloten.

gebroken-financiering:-in-het-tweede-jaar-van-de-pandemie-werden-verschillende-klinieken-gesloten.

22-12-21 08: 14: 00,

Karl Lauterbach heeft eens gezegd dat “eigenlijk elke tweede kliniek” in Duitsland zou moeten sluiten. Dat was voor zijn tijd als federaal minister van Volksgezondheid, nu hij aan het hoofd staat van een apparaat dat al jaren bezig is de structuren van de gezondheidszorg te slopen. Overweging voor Corona? Fiddlesticks. Na 20 ziekenhuizen 2020, zijn er dit jaar nog negen van verdwenen. En tientallen anderen staan op de hitlijst. De federale overheid stelt het geld voor de liquidatie gratis ter beschikking, en de Bertelsmanns zijn verantwoordelijk voor het neologisme. Voor hen is bezuinigen een “kwestie van patiëntveiligheid”. Door Ralf Wurzbacher.

Ziekenhuissluitingen – midden in een pandemie? Waar gebeurt dat? Antwoord: In het midden van Duitsland, en geen tekort. De “Hospital Rescue Alliance” heeft dinsdag een voorlopige balans ingediend voor het jaar 2021 dat ten einde loopt. Nadat 2020, in jaar één van de Corona-crisis, 20 ziekenhuizen hun deuren sloten, ging in de afgelopen bijna twaalf maanden op nog eens negen plaatsen het licht uit.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: