Kerstboodschap voor gevaccineerden en ongevaccineerden

kerstboodschap-voor-gevaccineerden-en-ongevaccineerden

22-12-21 08:53:00,

Het leek me goed om eens een verhaal voor te lezen met kerst. Doe eens anders dan anders. Het is tenslotte een bijzonder jaar.

Dit verhaal gaat namelijk over kerst en kerst draait om Jezus in de kribbe. ‘De herdertjes lagen bij nahahachte, zij lagen bij nacht in het veld’ (zingen).

Officieel draait kerst namelijk om de geboorte van Jezus. We vieren het tegenwoordig meer rondom de kerstboom en de gezelligheid. De gehele familie lekker bijeen. De meesten geloven allang niet meer in Jezus; anderen gaan nog wel naar de kerk. Weer anderen zien in Jezus de verlosser, maar in ieder geval is het een warm feest.

Toen Maria onbevlekt bevangen werd van Jezus, was dat een hele hetze. Het leven van Jezus is ook al een heel verhaal. De één gelooft erin, de ander niet. Christenen noemen hem liever geen Jezus, maar Here Jezus of Heer. Zij geloven dat de Heer Jezus als zoon van God op aarde kwam.

Maar dit is niet een verhaal om je te bekeren. Dit is een introductie voor het echte kerstverhaal. Dit is een kerstverhaal voor gevaccineerden… en ongevaccineerden.

Jezus zou dus op aarde gekomen zijn als zoon van God om als onbevlekt lammetje geofferd te worden. Voor de zonde van de mensheid; that is. Daar gaan die liedjes over; als ‘De herdertjes lagen bij nahahachte, zij lagen bij nacht in het veld’ (zingen). Daar hebben we kerststalletjes met lammetjes voor. Jezus in de kribbe (tussen al die lammetjes).

De Israëlieten deden namelijk elk jaar aan het offeren van lammetjes. Zo werden hun zonden voor het afgelopen jaar vergeven als God het bloedoffer aanvaarde.

Anyway. God wilde dus blijkbaar bloedoffers zien van die slechte Israëlieten. Nou ja, slecht… het waren ook maar gewoon mensen! Net als jij en ik.

Maar goed. Jezus was dus geboren als ideaal onbezoedeld lammetje en hij moest dan 33 jaar later sterven om het ultieme lammetje voor God te zijn. Dus vanaf dat moment hoefden er geen lammetjes meer geofferd te worden en was iedereen voor altijd vergeven.

Dat is hoe het in de Bijbel staat he… En het draait nu allemaal om die zonde.

Dit voorlezende bedenk ik me dat ik klink als zo iemand die bij je deur aanbelt en dan zegt dat hij het goede nieuws komt brengen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: