Recensie: House of Gucci, door Trevor Lynch

recensie:-house-of-gucci,-door-trevor-lynch

22-12-21 05: 00: 00,

House of Gucci is een hoogst vermakelijke combinatie van komedie, tragedie en klucht, die de neergang van het Gucci mode-imperium traceert van een Italiaans familiebedrijf tot een wereldwijd kapitalistisch merk.

House of Gucci zou de beste Martin Scorsese film in jaren zijn geweest, als hij niet was geregisseerd door Ridley Scott. De film heeft alle Scorsese accenten: veel Italianen (zij het Italiaans-Italianen in plaats van Italiaans-Amerikanen), een lange speelduur, studies over personages die zelden bewonderenswaardig maar altijd interessant zijn, uitstekend acteerwerk van een vooraanstaande cast, Al Pacino, en een nauwgezette, met nostalgie doordrenkte reconstructie van een ander tijdperk, ditmaal de late 1970 jaren tot het midden van de 1990 jaren, een tijd die onmogelijk glamoureus, blank en wit lijkt vergeleken met het heden.

Gucci werd opgericht door Guccio Gucci in 1921 en ging over op zijn zonen bij zijn dood in 1953. De film vereenvoudigt de Gucci stamboom aanzienlijk,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: