Welke “machtscentra” proberen Turkije en Rusland tegen elkaar op te zetten?

welke-“machtscentra”-proberen-turkije-en-rusland-tegen-elkaar-op-te-zetten?

22-12-21 02: 25: 00,

“Moskou en Ankara zijn niet in de val getrapt van de organisatoren van de moord op de Russische ambassadeur in de Turkse hoofdstad, Andrej Karlov. Ze zijn er niet in geslaagd de vriendschap tussen de twee landen te vernietigen,” zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu in een interview met RIA Novosti in verband met de vijfde verjaardag van de dood van de Russische diplomaat. In de afgelopen jaren hebben de betrekkingen tussen Rusland en Turkije zich dynamisch ontwikkeld, zowel bilateraal als regionaal, zei de minister. Tegelijkertijd wees hij erop dat in 2021 de handelsomzet 30 miljard dollar zal benaderen. Verwacht wordt dat jaarlijks ongeveer 5 miljoen Russische toeristen, veruit de grootste groep van alle nationaliteiten, Turkije zullen bezoeken. De Turkish Stream en de Akkuyu NPP zijn actief in ontwikkeling als gezamenlijke energieprojecten.

In zijn verklaring benadrukte de Turkse minister van Buitenlandse Zaken het bestaan van “machtscentra” die de betrekkingen tussen Moskou en Ankara willen ondermijnen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: