Zijn deze mensen slecht of gewoon krankzinnig?

zijn-deze-mensen-slecht-of-gewoon-krankzinnig?

22-12-21 07:56:00,

Ik denk dat het gemakkelijk is te onderschatten hoe draaglijk het leven eigenlijk is, voor mensen die geloven in de onzin die ze elkaar vertellen. Denk bijvoorbeeld aan het eenvoudige fenomeen van de kantoorbaan. Als je een loterij zou houden voor elke kantoormedewerker en de helft van hen zou betaald worden om thuis te blijven en niets te doen, zou er niets veranderen. De maatschappij zou blijven functioneren zoals voorheen, schrijft Rintrah.

U weet dit, ik weet dit, maar de meeste mensen weten dit op de een of andere manier niet. Als je een kantoorbaan hebt en je bent je er terdege van bewust hoe zinloos het werk is dat je doet, dan wordt het een ellendig bestaan. Het is alleen draaglijk als je denkt dat het een doel dient: dan drink je gewoon veel koffie en waan je je “bezig”.

Op dezelfde manier is een “lockdown” voor de meeste mensen perfect draaglijk, als ze denken dat het een doel dient. Op dit moment ben ik halverwege verdeeld tussen denken dat we allemaal iets over het hoofd zien, of dat de epidemiologen die de regeringen ervan hebben overtuigd in paniek te raken werkelijk zo volkomen incompetent zijn als ze nu lijken te zijn. Ik vind het moeilijk te verkopen dat een normiecon-journalist als Paul Joseph Watson of Alex Berenson een situatie als deze binnen enkele dagen beter kan inschatten dan de mensen die er tientallen jaren voor hebben gestudeerd, maar dat lijkt steeds meer het geval te zijn, nu de dagen verstrijken en er letterlijk niets lijkt te gebeuren.

Maar nu de dagen verstrijken en de ons beloofde apocalyps steeds meer lijkt uit te blijven, zijn er twee opties die het overwegen waard zijn: of deze mensen zijn echt onbekwaam, of ze werken niet voor u en mij. Dit is natuurlijk een vraag die zo oud is als de regering zelf. Het is altijd een combinatie van de twee problemen geweest, en als Jan met de pet vraag je je dagelijks af of je wordt opgelicht of dat je gewoon gedwongen wordt je te onderwerpen aan de wil van idioten.

Stel je voor dat je een Chinese boer bent. Mao Zedong zegt je alle mussen te doden, je doodt alle mussen en vervolgens sterft je familie van de honger omdat de sprinkhanen zich vermenigvuldigen en al het graan opeten.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: