Drievoudig gevaccineerden 4,5 keer meer kans om positief te testen op Omicron dan ongevaccineerden

drievoudig-gevaccineerden-4,5-keer-meer-kans-om-positief-te-testen-op-omicron-dan-ongevaccineerden

23-12-21 05:42:00,

Volgens cijfers die door de Britse regering zijn vrijgegeven via het Office for National Statistics, hebben mensen die driemaal zijn gevaccineerd 4,5 maal meer kans om positief te testen op Omicron dan degenen die niet zijn gevaccineerd, bericht Summit.news.

De cijfers laten ook zien dat dubbel gevaccineerden 2,3 keer meer kans hebben om met Omicron te worden geïnfecteerd dan degenen die geen prikken hebben genomen.

De gegevens, die door Will Jones van de Daily Sceptic in dit artikel zijn samengevat, versterken de bewering dat de Omicron-variant effectief is in het omzeilen van vaccins.

“Merk op dat dit de kans is dat een infectie Omicron is, als een persoon geïnfecteerd is, dus het vertelt ons niet hoe waarschijnlijk het is dat een persoon in de eerste plaats positief test”, schrijft Jones.

“Dit betekent dat het ons niet vertelt dat de vaccins het over het algemeen erger maken, alleen dat ze het veel waarschijnlijker maken dat een gevaccineerde persoon is geïnfecteerd met Omicron dan een andere variant. Met andere woorden, het is een maatstaf voor hoe goed Omicron zich aan de vaccins onttrekt in vergelijking met Delta. Het feit dat de drievoudig gevaccineerden veel meer kans hebben om met Omicron te worden geïnfecteerd dan de dubbel gevaccineerden, bevestigt dit vermogen om vaccins te ontwijken.”

Jones concludeert uit de gegevens dat:

“De huidige uitbraak van Omicron grotendeels een epidemie van gevaccineerden is en niet wordt veroorzaakt door de ongevaccineerden, maar door degenen die dubbel en driedubbel zijn gevaccineerd.”

In combinatie met het feit dat Omicron snel is uitgegroeid tot het merendeel van de nieuwe infecties, suggereert dit dat de gevaccineerden een buitensporige rol spelen in de huidige uitbraak.”

De volledige tabel, met gemodelleerde gegevens van de ONS Infection Survey, is hieronder weergegeven.

De cijfers halen de bewering dat de Omicron-uitbraak een “pandemie van de ongevaccineerden” is, volledig onderuit.

Zoals Will Jones in dit stuk ook documenteert, worden beweringen dat NHS-ziekenhuizen worden overspoeld door ongevaccineerden niet gestaafd door enig daadwerkelijk bewijs.

Desondanks heeft de Britse minister van Volksgezondheid in het weekend de ongevaccineerden de huid vol gescholden over het innemen van ziekenhuisbedden en hen verteld dat ze “echt moeten nadenken over de schade die ze de samenleving toebrengen”.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: