Intelligente weerstand

intelligente-weerstand

23-12-21 01: 00: 00,

Natuurlijk kan men zeggen: wat hebben de protesten, de demonstraties, de artikelen, de Telegram-groepen, de video’s, enzovoort tot nu toe opgeleverd? Naar buiten toe weinig, want de politiek verloopt volgens de methode van de “ratchet”. Het gaat altijd maar in één richting, nooit terug. Het moeras van leugens en bedrog wordt dieper en dieper, het tempo tegelijkertijd steeds hoger. Het is heel goed mogelijk dat de staat zichzelf op een bepaald punt in deze koortsachtige haast zal doen struikelen. Op zijn laatst, wanneer de vele gevaccineerden uit de vaccinatiebescherming vallen en beseffen dat zij vanaf het begin zijn voorgelogen, moet het omvallen. Ook al was dit alles te voorzien: veel mensen hebben waarschijnlijk de harde klap, de bittere ervaring en het voorbeeld in hun eigen lichaam nodig om wakker te worden.

Verzet werkt, maar het werkt in het begin onzichtbaar. Effectief verzet is als het openen van een jampot. Pas als het door vele handen is gegaan, gaat het deksel plotseling open.

Het bevrijdende krakende geluid is te horen. Daarna lijkt het altijd logisch, maar daarvoor, in de tussentijd, leek het alsof er helemaal niets gebeurde. Het meest effectieve verzet is dus datgene dat niet ophoudt en maar doorgaat. Verzet is een Sisyphus-taak als lange-afstandsdiscipline.

De vraag naar het juiste verzet op dit moment is meer dan gerechtvaardigd.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: