Internationale onderhandelingen over de regulering van killer robots mislukt

internationale-onderhandelingen-over-de-regulering-van-killer-robots-mislukt

23-12-21 11: 07: 00,

Gepubliceerd op 23. December 2021 door CS.

Internationale onderhandelingen om autonome wapensystemen wettelijk te reguleren zijn na acht jaar discussie nog steeds geen uitsluitsel, meldt nieuwsportaal Tamil Guardian. Zogenaamde killer robots stellen het leger in staat dodelijk geweld te gebruiken zonder dat een mens toezicht houdt op het proces.

Het was de Nieuw-Zeelandse regering die het initiatief nam tot de onderhandelingen over het verbieden en beperken van dergelijke wapensystemen. De Nieuw-Zeelandse minister van Ontwapening en Wapenbeheersing, Phil Twyford, had de technologieën “weerzinwekkend en onverenigbaar met de belangen en waarden van Nieuw-Zeeland” genoemd.

Duizenden technologie- en AI-deskundigen, wetenschappers, de wereldwijde Stop Killer Robots-campagne, belangrijke organisaties als Amnesty International,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: