Nieuw VS-embargo tegen Cambodja vanwege vriendschap met China

nieuw-vs-embargo-tegen-cambodja-vanwege-vriendschap-met-china

23-12-21 07: 30: 00,

De Verenigde Staten zetten een proces voort van het viseren en isoleren van naties over de hele wereld die er steeds meer voor kiezen zaken te doen met Peking in plaats van met Washington. Het meest recente voorbeeld is Cambodja, een land in Zuidoost-Azië.

Cambodja heeft zich jarenlang geleidelijk ontwikkeld van een land dat ooit de doelstellingen van het buitenlands beleid van de VS in de regio diende, tot een land dat een evenwicht zocht tussen Oost en West en nu zijn banden met China verdubbelt als reactie op de toenemende dwang van niet alleen de VS, maar ook van de Europese bondgenoten van de VS.

Begin december 2021kondigden de VS een wapenembargo tegen Cambodja aan, na sanctiestegen Cambodjaanse leiders, voor wat volgens de VS de “verergerende militaire invloed” van China in het land is, meldde CNBC.

In hun artikel, “US orders arms embargo on Cambodia, cites Chinese influence,” zou CNBC beweren:

The US has ordered an arms embargo on Cambodia,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: