Tijd van pauze

tijd-van-pauze

23-12-21 11: 00: 00,

Spoedig zal het worden bereikt, het laagste punt, het toppunt van het monsterlijke. Het is bijna tijd. Alle tekenen wijzen op een storm. De oude wereld brokkelt voor onze ogen af. Er wordt gevochten en opgeroepen tot oorlog op alle fronten: tegen virussen en het klimaat, tegen Rusland, China en de terroristen die protesteren tegen schendingen van de mensenrechten in hun eigen land.

Alle grote media schieten in dezelfde richting: de ongevaccineerden zijn het uitschot van de samenleving. Zij sparen geen krantenkoppen die de massa’s dieper en dieper in angst en verdeeldheid drijven. “Wie kan er nog gered worden, voor wie is er geen bed meer?” kopt Der Spiegel. De schuld voor de triage ligt bij degenen die hun lichaam intact willen houden, de onverantwoordelijken, de asocialen, de misdadigers. “Maskerweigeraar zou man in elkaar geslagen hebben.” “Verdachte maskerweigeraar rijdt bijna benzinepompbediende omver.” “Verdachte gemaskerde man schiet twee mensen neer.” Dat is waar je weet waar de goeden en waar de slechten zijn.

De Süddeutsche Zeitung telt “77 bedden, 78 patiënten” en stigmatiseert “De ontremden” en de “haat van pandemie-ontkenners”. “Hebben de ongevaccineerden overal schuld aan?” vraagt Die Zeit en de FAZ kwelt zijn lezers met koppen als “Alsof elke ademtocht de laatste is.” Het bericht kopt verder met “Dodelijke afwijzing”, “Aanval op vaccinatieartsen” en de “Solidariteit van de gevaccineerden”.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: