Erdogan probeert actief punten te scoren in Afrika

erdogan-probeert-actief-punten-te-scoren-in-afrika

24-12-21 02: 00: 00,

Te midden van toenemende beschuldigingen aan het adres van de Turkse regering en oproepen tot vervroegde presidents- en parlementsverkiezingen door de plaatselijke bevolking als gevolg van de zich de laatste dagen verscherpende binnenlandse crisis in Turkije, is er in het Westen een golf van publicaties over de op handen zijnde machtswisseling in Turkije. Zo zegt de Amerikaanse uitgave Foreign Policy dat nog vóór de datum van de volgende presidentsverkiezingen in 2023, “belangrijke ontwikkelingen in Turkije” kunnen worden verwacht. Tegelijkertijd wordt in de Amerikaanse media gesproken over de namen van de mogelijke opvolgers van Erdoğan, met name de Turkse chef van de inlichtingendienst Hakan Fidan, minister van Defensie Hulusi Akar en minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu.

In reactie hierop beweren de regeringsgezinde Turkse media dat meer dan de helft van de burgers naar verluidt Erdoğan nog steeds als staatshoofd wil zien, zijn politieke en ideologische standpunten accepteert en in sommige gevallen zelfs sympathiseert met zijn pogingen om andere manieren te zoeken om de economie van het land te ontwikkelen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: