Het echte tegengif tegen inflatie, door Ellen Brown

het-echte-tegengif-tegen-inflatie,-door-ellen-brown

24-12-21 05: 05: 00,

De Fed heeft opties om de recordinflatie waarmee de VS wordt geconfronteerd tegen te gaan die productiever en minder riskant zijn dan het verhogen van de rente.

De Federal Reserve zit klem tussen een rots en een harde plaats. De inflatie steeg in november met 6,8%, de snelste in 40 jaar, een trend waarvan de Fed nu heeft erkend dat hij niet âovergangsgerichtâ is.â De conventionele theorie is dat inflatie het gevolg is van te veel geld voor te weinig goederen, dus de Fed staat onder zware druk om de geldhoeveelheid aan te scherpen of te verminderen. De gebruikelijke instrumenten daartoe zijn het verminderen van de aankoop van activa en het verhogen van de rente. Maar de schulden van bedrijven zijn alleen al sinds het begin met 1,3 biljoen dollar gestegen 2020; dus als de Fed de rente verhoogt, zal dat waarschijnlijk resulteren in een massale golf van wanbetalingen. Volgens financieel adviseur Graham Summers in een artikel getiteld âThe Fed is about to start playing with matches next to a $30 Trillion Debt Bomb,â zou de aandelenmarkt kunnen instorten met wel 50%.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: