Het regime van het naakte overleven

het-regime-van-het-naakte-overleven

24-12-21 08: 00: 00,

Reflecteren op Hannah Arendt kan laten zien: Als wij ons laten leiden door het idee dat wij de dood koste wat kost moeten vermijden, blijft er van het leven niet veel over. Alles wat levendigheid uitmaakt, is verbonden met gevaar voor het leven. We moeten eerst en vooral onze eindigheid en onze sterfelijkheid aanvaarden. Dan moet ieder van ons zich afvragen wat het waard is om voor te leven en wat ook het risico waard is om voor te sterven. Door Jörg Phil Friedrich.

Deze bijdrage is ook beschikbaar als audio podcast.

Podcast: Play in new window | Download

Begin november publiceerde de katholieke “Tagespost” een proefschrift van vijf medische deskundigen, onder wie vier erkende universitair docenten en instituutsdirecteuren van academische ziekenhuizen, getiteld “Wereldwijde gezondheid is een utopie”. Het document wordt ingeleid met een zin van Hannah Arendt, die,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: