Kerst Column 2021, door Paul Craig Roberts

kerst-column-2021,-door-paul-craig-roberts

24-12-21 05: 00: 00,

Dank u voor uw steun in 2021. Hoewel u me weer een jaar aan het werk hebt gehouden, vind ik het bemoedigend dat er nog steeds Amerikanen zijn die onafhankelijk kunnen denken en die het willen weten. Zoals Margaret Mead zei, er zijn maar een paar vastberaden mensen nodig om de wereld te veranderen. Misschien zijn sommigen van jullie wel die mensen.

Mijn traditionele kerstcolumn gaat terug tot ergens in de 1990 jaren toen een van mijn beroepen nog krantencolumnist was. Hij is op grote schaal herdrukt in binnen- en buitenland. Elk jaar schrijven twee of drie lezers om mij ervan te doordringen dat godsdienst de bron is van oorlogen en vervolgingen. Deze lezers verwarren godsdienst met het misbruik dat de mens maakt van al dan niet godsdienstige instellingen. De Verenigde Staten hebben democratische instellingen en wettelijke instellingen om de burgerlijke vrijheden te beschermen. Toch hebben we nu een politiestaat. Zal ik beweren dat democratie en burgerlijke vrijheid de oorzaken zijn van politiestaten?

” Lees verder

%d bloggers liken dit: