Lee Kuan Yew: Building and Keeping a Nation, door Guillaume Durocher

lee-kuan-yew:-building-and-keeping-a-nation,-door-guillaume-durocher

24-12-21 05: 00: 00,

Lee Kuan Yew, Singaporeâs founding father en lange tijd premier (1959â1990), zou een rolmodel moeten zijn voor nationalisten in het Westen. Lee was geen filosoof maar een praktisch politicus, zodat zijn inzichten niet theoretisch zijn maar het product van drie decennia leiderschap.

Lee was in staat zich aan te passen aan veranderende omstandigheden, communistische bedreigingen uit te schakelen, politieke stabiliteit te handhaven en een verbazingwekkend niveau van welvaart te bereiken. Dit alles in een kleine, onveilige stadstaat zonder geschiedenis van onafhankelijk zelfbestuur, in een regio die gekenmerkt wordt door agressieve geopolitiek en scherpe etnische conflicten. Lee begreep niet alleen menselijk kapitaal, raciale verschillen en etnische conflicten, maar navigeerde door deze realiteiten om een bloeiende natie voor zijn volk op te bouwen.

De wrakstukken van het Britse Rijk.

Voor de meeste Westerlingen zijn Zuidoost-Aziatische landen nauwelijks te registreren als iets anders dan toeristische bestemmingen en oude oorlogsgebieden, maar ze bieden interessante casestudies van de moeilijkheden van natievorming en etnische conflicten.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: