Ons eerste lockdown experiment is mislukt. Laten we geen tweede proberen, door Ted Rall

ons-eerste-lockdown-experiment-is-mislukt.-laten-we-geen-tweede-proberen,-door-ted-rall

24-12-21 05: 00: 00,

Het sluiten van bedrijven en scholen voelde voor veel mensen als een natuurlijke reactie op de COVID-19 pandemie. Maar de uitgebreide lockdown van het coronavirus van 2020 volgde geen algemeen aanvaarde standaardstrategie. Lockdowns waren sporadisch en van korte duur tijdens de 1918 Spaanse grieppandemie, de meest recente historische parallel. Tientallen miljoenen mensen aanmoedigen en dwingen om te schuilen in 2020 was een van de meest radicale social engineering-experimenten in de moderne geschiedenis, even nieuw als het coronavirus zelf.

De politieke impuls om evenementen af te gelasten en niet-essentiële diensten te sluiten die we kenden tijdens de lente en zomer van 2020 steekt opnieuw de kop op nu de uiterst besmettelijke, zij het anekdotisch minder ernstige, omicronvariant New York City en andere hotspots doorkruist. Broadway-theaters en rock- en hiphopartiesten hebben voorstellingen geannuleerd, de Rockettes hebben hun seizoen een week eerder gesloten en burgemeester Bill de Blasio overweegt het bijwonen van de jaarlijkse balval op Times Square te beperken.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: