“Woord aan Zondag” of: Aanbidding in plaats van Hydrogel

“woord-aan-zondag”-of:-aanbidding-in-plaats-van-hydrogel

24-12-21 11: 03: 00,

“Woord op Zondag” of: aanbidding in plaats van hydrogel

Gepubliceerd op 24. December 2021 door CS.

Dit is de natte droom van elke “transhumanist”: het combineren van de “unieke mogelijkheden van mens en machine”, zoals het op de website van de Bundeswehr staat. Het wordt “menselijke augmentatie” genoemd, deze “tijdelijke of permanente verbetering van de menselijke prestaties” die “de mens … als een platform” definieert en integreert in zijn “menselijke vermogens”. als een platform” en ingrijpt in zijn “fysieke, psychologische en sociale natuur”.

Fantasie van een paar wild-ogend fantasten? Verre van dat! Voor een “verbetering van de gezondheid en het algemeen welzijn” zou er zelfs “een toenemende morele verplichting” kunnen zijn om deze technieken toegankelijk te maken – wat ons uiteindelijk zou brengen tot de “Vierde Industriële Revolutie”.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: