Hoe LBJ Amerika gemanifesteerd heeft, door Laurent Guyénot

hoe-lbj-amerika-gemanifesteerd-heeft,-door-laurent-guyenot

25-12-21 05: 00: 00, Van Vietnam naar de Maan

Als John Kennedy niet was vermoord, zou er voor de Amerikanen geen Vietnamoorlog zijn geweest. Ik denk dat die vraag is beantwoord door recente onderzoekers zoals James Douglass. Robert Kennedy Jr. vat het bewijs samen in zijn boek American Values:

[JFK] weigerde standvastig gevechtstroepen in Vietnam te stationeren, wat hem de antipathie opleverde van zowel liberalen als conservatieven, die hem berispten omdat hij de handdoek in de ring had gegooid tegen het internationale communisme. Toen Johnson in mei 1961 op verzoek van Jack Vietnam bezocht, keerde hij onvermurwbaar terug en zei dat het niet voldoende was om militaire adviseurs en materieel te sturen: voor de overwinning waren Amerikaanse gevechtstroepen nodig die in staat waren zelfstandig op te treden tegen guerrillastrijders. Vrijwel al Jacks adviseurs waren het met hem eens, maar de president verzette zich hardnekkig en zei dat we de Zuid-Vietnamezen konden steunen maar niet voor hen konden vechten.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: