OPNIEUW: Drie jonge voetballers stierven deze week na plotselinge hartaanval

opnieuw:-drie-jonge-voetballers-stierven-deze-week-na-plotselinge-hartaanval

25-12-21 09:10:00,

De ongekende stijging van het aantal sterfgevallen als gevolg van een hartstilstand in het internationale voetbal houdt aan met de dood van nog eens drie spelers deze week. De Kroatische voetballer Marin Cacic, de Omaanse international Mukhaled Al-Raqadi en de Egyptische doelman Ahmed Amin zijn deze week allen overleden, bericht Thecovidworld.com.

De Kroatische voetballer Marin Cacic overleed op 23 december, drie dagen nadat hij in coma was gebracht na zijn plotselinge inzinking tijdens een training met zijn team NK Nehaj Sinj.

De 23-jarige werd onmiddellijk met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar hartfalen werd geconstateerd.

Cacic werd vervolgens in een medisch geïnduceerde coma gebracht terwijl artsen onvermoeibaar vochten om het leven van de jongeman te redden, hoewel hun inspanningen uiteindelijk mislukten.

De jonge voetballer had al een indrukwekkende carrière achter de rug die hem naar verschillende landen had gebracht.

Cacic, die als verdediger speelde, verliet Nehaj oorspronkelijk in augustus 2018 om voor het Italiaanse Isernia FC te spelen, waar hij één seizoen in de Serie D doorbracht voordat hij terugkeerde naar zijn vaderland om voor NK Trnje Zagreb te spelen, hoewel hij daar nog minder tijd doorbracht.

Een van zijn voormalige clubs, het Bosnische NK Jedinstvo, bracht hulde aan Cacic door op hun website te schrijven:

“Rust in vrede, Marin, voor altijd in ons hart.”

Op 22 december is OMAN nationaal voetbalteam speler Mukhaled Al-Raqadi overleden nadat hij in elkaar zakte tijdens de warming-up van een binnenlandse top-wedstrijd.

De verdediger van Muscat Club kreeg een hartaanval in de aanloop naar de Omantel competitiewedstrijd van zijn ploeg met Suwaiq.

De 29-jarige werd met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht maar overleed helaas na het incident op woensdag.

Muscat Club zei in een verklaring:

“Met gelovige harten die Gods wil aanvaarden, betuigt de raad van bestuur van Muscat Sport Club en al haar leden hun oprechte medeleven aan de familie van Al-Raqadi.

Wij vragen God om hem genadig te zijn. Aan God behoren wij toe en tot God zullen wij wederkeren.”

Eveneens op de 22ste overleed de Egyptische derdeklasser Al-Rebat & Al-Anwar SC doelman Ahmed Amin na een plotselinge hartaanval in de kleedkamer vlak na afloop van de training.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: