Toenemende Russisch-Indiase samenwerking versterkt mondiale stabiliteit

toenemende-russisch-indiase-samenwerking-versterkt-mondiale-stabiliteit

25-12-21 07: 50: 00,

Met zijn sanctie-intriges en de wens om alleen aan de Verenigde Staten een onderdanige aanhankelijkheid te tonen, wordt Europa steeds meer een strategische periferie van de wereld. Azië daarentegen gaat vooruit wat betreft het mondiale belang van de gebeurtenissen die daar plaatsvinden.

Tegen deze achtergrond vullen de strategieën van Rusland en India elkaar aan, in een streven naar evenwicht in Euraziatische aangelegenheden in de opkomende multipolaire wereldorde. Zij trachten dit te bereiken door hun inspanningen via multilaterale instellingen te coördineren en hun bilaterale samenwerking te versterken, vooral op economisch, technologisch en militair gebied en op het gebied van regionale integratie. Een duidelijk bewijs hiervan was het werkbezoek van de Russische president Vladimir Poetin op 6 december op uitnodiging van de Indiase premier Narendra Modi en de deelname van de leiders van de twee landen aan de 21st Russisch-Indiase jaarlijkse top, “Rusland – India: Partnerschap voor vrede, vooruitgang en welvaart,”

Zoals benadrukt in de gezamenlijke verklaring na deze top,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: