Video: Het Kerstbestand van 1914 en andere niet geleerde lessen uit de Eerste Wereldoorlog

video:-het-kerstbestand-van-1914-en-andere-niet-geleerde-lessen-uit-de-eerste-wereldoorlog

25-12-21 02: 15: 00,

“…degenen die het voor het zeggen hebben (in oorlog) zullen niet onder de doden en kreupelen zijn En aan beide kanten van het geweer zijn we hetzelfde” – John McCutcheon

In de Eerste Wereldoorlog, zoals dat het geval is in de meeste Amerikaanse oorlogen, ging de christelijke kerkleiding mee in de patriottische vurigheid met zeer onchristelijke, nationalistische en raciale/religieuze dominantie standpunten.

Verbazingwekkend genoeg geloofden de religieuze leiders aan elke kant van het conflict echt dat God aan hun kant stond. En zo galmden de preekstoelen in heel Europa, inclusief de Britse, Schotse, Franse, Belgische, Duitse, Oostenrijkse, Hongaarse, Russische en Italiaanse, met vlagzwaaiende vurigheid, met duidelijke boodschappen aan hun gedoemde strijderszonen dat het hun door God gegeven christelijke plicht was om op te marcheren en de evenzeer gehersenspoelde jonge christelijke soldaatvijanden te doden, die er ook zeker van waren dat God aan hun kant stond.

Vijf maanden in de ellendige dood en vernietiging van de eeuwig vastgelopen loopgravenoorlog (met de nu beruchte massaslachting via artillerie,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: