De Russische beer porren: VS-NAVO-agressie en de rode lijn van Rusland

de-russische-beer-porren:-vs-navo-agressie-en-de-rode-lijn-van-rusland

26-12-21 03: 15: 00, . Op 30november werd in een door Reuters gepubliceerd verslag “Putin warns Russia will act if NATO crosses its red lines in Ukraine” gezegd dat Poetin vermeldde wat er op het spel staat als de NAVO naar het oosten uitbreidt terwijl zij de Aegis Ashore raketafweersystemen in Polen en Roemenië hebben opgesteld: .

De Russische leider, die zich afvroeg waarom de NAVO herhaalde Russische waarschuwingen in de wind had geslagen en haar militaire infrastructuur naar het oosten had uitgebreid, wees met name op de stationering in Polen en Roemenië van het Aegis Ashore-raketafweersysteem. Hij maakte duidelijk dat hij niet wil dat dezelfde MK41 lanceersystemen, waarvan Rusland al lang klaagt dat ze ook kunnen worden gebruikt om offensieve Tomahawk kruisraketten te lanceren, in Oekraïne worden ingezet.

“Het creëren van dergelijke dreigingen (in Oekraïne) zou voor ons een rode lijn zijn. Maar ik hoop dat het niet zover komt. Ik hoop dat een gevoel van gezond verstand, verantwoordelijkheid voor zowel onze landen als de wereldgemeenschap zal zegevieren,” zei Poetin.

Tot overmaat van ramp,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: