Kerstmis, natuur, en de “Kunst van het slachten”

kerstmis,-natuur,-en-de-“kunst-van-het-slachten”

26-12-21 07: 59: 00, Onze relatie met de natuur is echter tegenstrijdig en we behandelen de verschillende delen van de natuur op zeer verschillende manieren. Dit is te zien in de manier waarop we sommige dieren behandelen als huisdieren, andere als een gevaar, en de meeste als een bron van voedsel dat wordt geproduceerd op een massale industriële schaal met slachthuizen, fabrieken, en vele vormen van verwerking. Dit wordt weerspiegeld in de kunst door de eeuwen heen, waarvan sommige de jacht en het doden van dieren verheerlijkt, en andere probeert te laten zien welke terreur dieren moeten doorstaan voordat ze aan een gruwelijk einde komen. In haar boek Why We Love Dogs, Eat Pigs, and Wear Cows: An Introduction to Carnism, probeert Melanie Joy hier wijs uit te worden en theoretiseert ze een onderscheid tussen carnivoren en carnisten: “Carnivoren hebben vlees nodig in hun dieet om te overleven, maar carnisten kiezen ervoor om vlees te eten op basis van hun overtuigingen.” Aldus: . ” Lees verder

%d bloggers liken dit: