De geopolitiek rond Nord Stream 2

de-geopolitiek-rond-nord-stream-2

27-12-21 08: 45: 00,

De voltooiing van het project Nord Stream 2 en de ononderbroken levering van gas aan Duitsland/Europa worden nog steeds belemmerd door meervoudige belangen van de VS. Voor de VS is het Nord Stream project in grote mate een instrument om de Europese gasmarkten te privatiseren voor gasleveringen uit de VS. Terwijl de regering Joe Biden snel was met het opheffen van sancties tegen het project die de regering Trump had opgelegd, was deze opheffing, zoals we nu weten, slechts een voorbode van een meer indirecte strategie van sabotage van het project dat tot 15 procent van de jaarlijkse gasbehoeften van de EU kan leveren. In deze context is de hysterie die de VS creëren ten aanzien van een mogelijke Russische “invasie” van Oekraïne ook een rechtstreeks gevolg van de manier waarop de VS het hele project hoopt te saboteren.

Toen de regering Biden bijvoorbeeld een overeenkomst sloot met de Duitse Angela Merkel om de sancties op te heffen, was Washington gewiekst genoeg om een clausule op te nemen die Berlijn verplicht de pijpleiding te blokkeren als Rusland die gebruikt als wapen tegen Oekraïne.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: