Politiegeweld 2021: Baby getroffen door pepperspray

politiegeweld-2021:-baby-getroffen-door-pepperspray

27-12-21 10:22:00, Het zijn schrijnende scènes die het net beroeren: tijdens een politieactie in Schweinfurt, Duitsland, bij een manifestatie tegen het Coronabeleid en de geplande verplichte vaccinatie, hebben politieagenten blijkbaar pepperspray gebruikt, hoewel ook een baby aanwezig was. Op een video is te zien hoe agenten eerste hulp proberen te verlenen aan een baby die kort daarvoor kennelijk door pepperspray was geraakt. Andere agenten vragen de ooggetuige die de video opnam afstand te houden: “Bewaar de privacy van het kind,” schrijft Reitschuster.de.

Het “Redaktionsnetzwerk Deutschland”, dat eigendom is van de Sozialdemokratische Partei Deutschlands (SPD), schrijft: “Op tweede kerstdag hebben enkele honderden deelnemers aan een Corona-demonstratie in Schweinfurt geprotesteerd tegen de door de politici genomen maatregelen. Sommigen probeerden door de politiebarrières heen te breken en gedroegen zich gewelddadig. De politie moest knuppels en pepperspray gebruiken.” De formulering “moest” is interessant – alsof de agenten geen andere keus hadden. Ook de Bayerischer Rundfunk (BR) bericht in dezelfde bewoordingen. Ook het letsel van het kind wordt vermeld: “De politie moest wapenstokken en pepperspray gebruiken tegen agressieve deelnemers aan de demonstratie. Daarbij kwam een kind in aanraking met een mistwolk.” Wat een eufemisme voor het feit dat het kind geraakt is door pepperspray! Een middel dat gewoonlijk alleen is toegestaan voor particulier gebruik tegen honden, niet tegen mensen. En die, voor zover ik me herinner, uit een bus komt met een straal die vrij nauwkeurig is en geen enkele wolk vormt.

De BR schrijft verder: “De politie riep toen ook alle ouders met een kind op om ‘uit de buurt van gewelddadige agressors te blijven’. Het kind werd onmiddellijk door de hulpdiensten naar de reddingsdienst gebracht.” Bijzonder interessant. Onlangs nog had een politicus van de Groene Partij opgeroepen tot een hardhandig optreden tegen demonstranten met wapenstokken en pepperspray.

Een lezer schreef ons:

“Ik was erbij, omsingeld, bedreigd met pepperspray, en filmde het in elkaar slaan van de wandelaars. Helaas niet van goede kwaliteit. Het was een hel, ik ben zelden zo bang geweest. Alles was vreedzaam tot de politie het zo deed escaleren.
We liepen rustig en plotseling sloot de politie de voor- en achterkant af. De deelnemers waren aan het zingen. Enkele mannen braken toen door de barrière en ik kon met hen meelopen.
De man die probeerde te ontsnappen werd bloedig geslagen door vier of vijf politieagenten.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: