De ongeneeslijke ziekte van centrale bankiers

28-12-21 05: 37: 00,

Zuletzt aktualisiert am 28. December 2021.

Filosoof Fabio Vighi schrijft over de ongeneeslijke ziekte van centrale bankiers in een essay dat in oktober is gepubliceerd 2021. De ongeneeslijke ziekte is de ziekte van het kapitalisme, Covid-19 is het symptoom ervan. In het hier gepubliceerde essay gaat Vighi verder met beschouwingen die hij in augustus presenteerde onder de titel A self-fulfilling prophecy: systemic collapse and pandemic simulation.

Die unheilbare Krankheit der Zentralbanker

Federal Reserve Bank, New York, CC-BY SA 3.0. Wikipedia (https://t1p.de/fed)

De ongeneeslijke ziekte van centrale bankiers

“Schapen zijn hun hele leven bang voor de wolf, maar uiteindelijk worden ze opgegeten door de herder.” (Populair spreekwoord)

Het zou inmiddels duidelijk moeten zijn dat COVID-19 in wezen een symptoom is van het op hol geslagen financieel kapitaal. Meer in het algemeen is het symptomatisch voor een wereld die niet langer in staat is zichzelf te reproduceren door de winst van menselijke arbeid, en daarom vervalt in de compenserende logica van permanente gelddoping. De structurele inkrimping van de op arbeid gebaseerde economie blaast de financiële sector op, waarvan de volatiliteit alleen kan worden beteugeld door wereldwijde noodsituaties, massapropaganda en tirannie in de vorm van bioveiligheid. Kunnen we uit deze vicieuze cirkel ontsnappen?

Sinds de derde industriële revolutie (micro-elektronica in de 1980s) is het geautomatiseerde kapitalisme druk bezig

” Lees verder

%d bloggers liken dit: