De wereld wendt zich tot kernenergie te midden van de woedende energiecrisis

de-wereld-wendt-zich-tot-kernenergie-te-midden-van-de-woedende-energiecrisis

28-12-21 01: 57: 00,

De energiecrisis is misschien wel de ergste sinds 1973, toen de Arabische landen een olie-embargo instelden uit protest tegen de westerse steun aan Israël in de Jom Kippoer-oorlog. Gecombineerd met een pandemie, nieuwe stammen en een dreigende lockdown, is het een dodelijke klap voor economieën en industrieën wereldwijd. Bloomberg luidt de noodklok: problemen met de galopperende aardgasprijs kunnen de industriële productie van de Europese Unie enorme schade toebrengen: de gasprijzen zijn in een jaar tijd met 800% gestegen, en de elektriciteit met 500%. De volgende stap is het verhogen van de kosten van metalen en levensmiddelen. De Russische Federatie kan niet meer koolwaterstoffen leveren dan zij nu doet vanwege de werkelijk masochistische houding van de Europese Unie: in de eerste plaats vanwege de beperkingen van het derde energiepakket en de vertraging bij de certificering van de hoofdgaspijpleiding North Stream 2.

Zelfs landen als het Verenigd Koninkrijk,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: