Getuigenis van een Israëlisch burger

getuigenis-van-een-israelisch-burger

28-12-21 07:00:00,

Naar aanleiding van het kort geding op 15 december jl. van het Cidi tegen Thierry Baudet, leider van het Forum van Democratie, heeft een aantal overlevenden en nabestaanden van de Holocaust Thierry Baudet als steunbetuiging een getuigenis toegestuurd.

Vanaf 1e kerstdag tot en met oudejaarsdag plaatsen wij dagelijks één of meerdere van deze getuigenissen.

Mijn naam is Gal Shalev (41) uit Israël, getrouwd en vader van twee dochters.

Ik heb vernomen dat een van uw politici, Thierry Baudet, ten onrechte door de Joodse gemeenschap wordt bekritiseerd, omdat hij een aantal van de gebeurtenissen die we vandaag de dag wereldwijd meemaken, zou hebben vergeleken met de Holocaust. Helaas is deze kritiek ongegrond en wordt zij duidelijk gebruikt om elk legitiem gesprek met betrekking tot de mandaten die aan de wereldbevolking worden opgedrongen, te censureren. Mandaten die duidelijk in strijd zijn met de Code van Neurenberg en die niet thuishoren in een vrije en democratische samenleving. 

Als Jood en als burger van de Israëlische staat, die [zijn burgers met] een van de meest heftige menselijke experimenten (zowel geestelijk als lichamelijk) ter wereld verwondt, getuig ik dat miljoenen Joden in Israël het volledig eens zijn met de vergelijking die Thierry maakt.

Ik moet daar misschien aan toevoegen dat niemand wat vandaag gebeurt, vergelijkt met wat zich in de vroege/midden jaren ’40 afspeelde. Maar het is meer dan vergelijkbaar met de periode die daaraan voorafging,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: